Zoom, görüntülü görüşme özelliği sunan, bir görüşmeye aynı anda 100’den fazla insanın bağlanabilme özelliği ile hızında problem yaşatmayan ve bu şekilde rakiplerinden ayıran bir video konferans uygulamasıdır. 2011’de kurulmuştur. Covid-19 ile büyüyerek birden çok kullanıcıya ulaştı. Evden çalışanların sayısının artması ile, evden toplantı yapma ihtiyaçları doğdu ve bu ihtiyaca yönelik en iyi çözüm uygulamalarından biri zoom oldu. 

 Ücretli paketleri de bulunan Zoom uygulaması, ücretsiz bir uygulamadır. Ücretsiz sürümünde çeşitli kısıtlamalar olmasıyla birlikte, görüşmeye maksimum 100 kişi katılabilir ve görüşme kaydedilemez. 40 dakika sınırı vardır. Ancak ücretli paketlerde bu sınırların hiçbiri yoktur, 1000 kişilik görüşmeler, bulutta sınırsız depo hakkı ve 24 saate kadar kesintisiz görüşme gibi imkanları bulunmaktadır.

Zoom’da farklı dil seçenekleri mevcut değildir. Fakat kolay kullanımı sayesinde, az ingilizce bilgisi ile kullanılabilecek bir uygulamadır. 

DİJİTAL OFİSİNİZ ZOOM

Tüm zoom toplantılarınız için bir arka plan ayarlayabileceğinizi biliyor muydunuz ? 

İş arkadaşlarınıza dağınık oturma odanızı veya mutfağınızı göstermekle vedalaşabilirsiniz; ve güzel ofis ve benzeri arka planlara merhaba deyin! Hangi arka planı seçeceğinize, yazımızın devamında karar verebilirsiniz…

Zoom arka plan nasıl kurulur ? 

Zoom masaüstü istemcisinde oturum açın. Ayarlara tıklayın. Sanal arka plana tıklayın. İstediğiniz sanal arka planı seçmek için bir resme tıklayın veya +resim ekle’ye tıklayarak kendi resmini ekleyin. 

Sizin için seçtiğimiz arka plan resimlerini aşağıdan indirebilirsiniz.