Sanal ofis bir çok yerli ve yabancı şirket tarafından tercih edilen ve böylelikle ülkemizde son zamanlarda oldukça yaygınlaşan bir iş modelidir.

Hizmetinin maliyetlerinin normal ofis kiralamaya göre düşük olması ve bir çok hizmet (temizlik,sekreterya, meşrubat servisi, kargo…) için eleman çalıştırmaya gerek duyulmaması; Galata Business Center sanal ofis hizmetini, yeni kurulan şirketler için ideal bir çözüm haline getiriyor. İstanbul’da Sanal ofis kiralamayı düşünüyorsanız bu yazımızı mutlaka okumalısınız.

Sanal Ofis Neden Kiralanmalı ?

Türk Ticaret Kanunu gereğince Türkiyede kurulmuş her şirketin mutlaka bir adresi olması gerekmektedir. İlk defa şirket kuran bireylere maliyetlerini mümkün oldukça düşük tutmaları önerilir. Stopaj, temizlik ücretleri, güvenlik hizmetleri, internet, su, ısınma ve aidat ücretleri yeni kurulmuş bir şirket için ciddi yük ve masraf olmasına ragmen bir apartman dairesini ofise çevirmek yıllardır ülkemizde uygulanan bir yöntemdir. Sanal ofis uygulamasına geçen şirketler hem KDV fatura alarak kiralama bedelini düşürür, hem de yukarıda bahsettiğimiz ücretleri kiralama hizmetinin içinde alarak diğer bir çok masraftan kurtulur; yani ekstra bir ücret ödemez. Bunun yanında sanal ofis müşterileri mobilya almak ve ofisi döşemek gibi başlangıç kalemini oluşturan harcamalardan da kurtulmuş olur.

Türkiye’de özellikle de İstanbul’da sanal ofis hizmeti veren firmalar çoğunlukla bölgedeki en iyi lokasyonda bulunmaktadır. Yeni kurulmuş bir firmanın iyi bir bölgede konumlanması, o firmaya olan iş başvurularının da sayısını pozitif yönde etkilemektedir ve bu durum İstanbul gibi bir şehirde prestij açısından çok önemlidir . Ayrıca müşterilerinizle toplantı yapmak istediğinizde olumlu bir izlenim yaratabilirsiniz. Galata Business Center Beyoğlu İstiklal Caddesi’deki lokasyonu ile ofisinize İstanbulun en merkezi bölgesinde adres ve ofis imkanı sunuyor.

Sanal Ofis Hizmeti Hangi Firmalar İçin Uygundur ?

Sanal ofis hizmeti veren firmalar genellikle hizmetlerini farklı paketler olanakları ile sundukları için şirketinizin iş modeline göre uygun olan paketi seçmeniz sizin için çok daha avantajlı olacaktır. Özellikle mali müşavirlik, danışmanlık, avukatlık gibi tek başına hizmet veren kişiler için; kargo, telesekreter ve belli bir süre ofis kullanımı hizmetini içeren başlangıç paketleri daha uygun olabilir. Tamamen kendinize ait bir ofis ve diğer tüm hizmetleri kapsayan gelişmiş paketlerimiz de bulunmaktadır. Gelişmiş paketler m2’ye vurduğunuz zaman normal bir ofise göre daha pahalıymış gibi gelebilir çünkü bu ücrete tüm giderler dahil edilmiştir yani ofis artık pek de sanal değildir.

Sanal Ofis Kiralamanın Maliyeti  Nedir ?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi fiyatı etkileyen en önemli faktörler paket seçimi ve lokasyondur. Ne yazık ki firmalar arasında paket fiyatlarında çok ciddi uçurumlar olabiliyor. Bu durum hizmeti veren firmaların fiyatlarını ve hangi hizmetlerinin ücret dahilinde olduğunu iyi öğrenmenizi gerektirmektedir. Örneğin; bir adresiniz olmasını ve kargolarınızın dasaklanmasını istiyorsanız, fiyatlar genellikle aylık 250TL – 350 TL civarında olacaktır. Tüm hizmetlerden yararlanmak ve ayrıca 2 kişilik bir ofis tutmak istiyorsanız ise sadece İstiklal Caddesi Üzerindeki ofislerde bile fiyatlar aylık 2000TL – 8000TL arasında olmaktadır. Yüksek ücretleri ödeyenler genellikle yabancı uyruklu ve prestije önem veren şirketler olduğu için bu rakamları görmeniz gayet normaldir. Galata Business Center ise Girişimcilere sunduğu sanal ofis kampanyaları ile Aylık 150TL’den başlayan fiyatlarla hizmet vermektedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir