Son zamanlarda ülkemizde girişimciliğin artması ve teknolojik gelişmeler çalışma biçimlerimizde değişiklikler yarattı. Bu değişiklikler beraberinde farklı ofis anlayışlarını da doğurdu.

Artık kendi işini kurmak isteyen daha fazla girişici var. Elbette birçoğun başlangıçta yeteri kadar sermayeye sahip olmuyor. Günümüzde merkezi bir bölgede özellikle İstanbul gibi bir metropolde ofis kiraları oldukça pahalı. İnternetin sağladığı güncel çalışma şekilleri ve bahsettiğimiz finansal sorunlar bizleri yeni ofis anlayışlarıyla tanışmamızı sağladı. Birçok girişimci ve iş sahibine avantajlar sunan  Sanal Ofis de Hazır Ofis ve home-ofis çalışma tarzı gibi gittikçe yaygınlaşan bir uygulama haline geldi.

Sanal ofis nedir?

Sanal Ofis, kendinize ait bir ofisiniz olmamasına yani hiçbir giderini ödememenize rağmen bir yasal adrese, iletişime ve sekreterliğe sahip olmanızı sağlayan ve günden güne yayılan bir çalışma şeklidir.

Sanal Ofis Hangi Hizmetleri Kapsar?

Galata Business Center olarak bünyemizde bulunan sanal ofis seçeneklerinden ihtiyaç ve talepleriniz doğrultusunda kendinize uygun olanı seçebilirsiniz. Örneğin sadece kartvizitinizde görünecek prestijli bir adres ve kargolarınızın kabulü-yönlendirilmesi için bile sanal ofis kiralayabilirsiniz. Tabiki bu gibi başlangıç paketlerinin ücretleri fazlasıyla ucuzdur. Telefonlarınızın şirketiniz adına cevaplanmasını ve notlarınızın tarafınıza iletilmesini isterseniz daha geniş kapsamlı bir paket seçerek kendi adınıza bir telefon hattı alabilir ve Galata Business Center’dan temin edebileceğiniz sanal ofisinizi şirketinizin yasal adresi olarak gösterebilirsiniz.

Ofislerdeki toplantı odalarından indirimli olarak yararlanmak ve paylaşımlı ofisleri belirli saatlerde kullanmak da sanal ofis hizmeti veren şirketlerin müşterilerine sunduğu hizmetlerden birkaçı. Ayrıca bu hizmetler dahilinde

Ayrıca sanal ofis hizmeti veren firmalar, sanal ofis müşterilerine ofislerdeki toplantı salonlarını indirimli kiralama, paylaşımlı ofislerden belirli saatlerde faydalanma gibi ekstra seçenekler de sunuyorlar. Bu hizmetleri kullanırken, catering, çay ve kahve ikramı ayrıca limitsiz internet olanaklarından da faydalanabiliyorsunuz.

Sanal ofis yasal mıdır?

Ülkemizde sabit bir adres göstermek, şirket kurulumu için zorunludur. Göstermiş olduğunuz adresin kiraladığınız herhangi bir ofis veya eviniz olması ya da sanal ofis firmasının adresi olması hiçbir değişiklik yaratmaz.  Maaliye ve vergi dairesinin tebligat yapılabileceği bir adresinizin bulunması yeterlidir. Yani sanal ofis Türkiye’deki kanunlara göre yasaldır.

Sanal ofis ile şirket kurulumu nasıl yapılır?

Ülkemizde şirket kurulumu için bir tebligat adresi göstermek zorunludur. Sanal ofis firmasından kiraladığınız sanal adresinizi şirketinizin adresi olarak da gösterebilirsiniz. Çünkü adının sanal olmasına rağmen ortada fiziken bulunan bir iş merkezi ve ofis vardır.

İlk olarak yasal adresinizi sanal ofis firmasında gösterebilmek adına firma ile bir sözleşme yaparsınız. Resmi şirket kurulumunuzu size sunulan bu adresi şirket adresiniz olarak göstererek tamamlamış olursunuz. (Kurduğunuz şirket şahıs, anonim veya limited şirket de olsa sanal adresi şirket adresiniz olarak kullanabilirsiniz.) Galata Business Center şirket kurulumundan sonra da size yardımcı olmaya devam etmektedir. İndirimli fiyatlar ile kurumsal şirket kuruluşu ve muhasebe hizmetlerini partner olduğumuz Mali Müşavirlerden alabilirsiniz.

Şirket kurulumunuzun ardından tebligat adresinizin doğru olup olmadığını tespit etmek üzere vergi dairesinden bir memur yoklama yapmaya gelir. Sanal ofis firmanızdaki görevliler, yetkili memur geldiğinde onu karşılar ve bu sırada size haber verirler. Uygunsanız gelip yoklama işlemi için vergi memuruyla görüşürsünüz ve imzanızı atarsınız. Yok o anda gelemiyorsanız yoklama memurları genellikle telefon bırakıp randevulaşabiliyorlar. Vergi memurları,  sanal ofis uygulamasını artık yakından tanıdıkları için vergi mükelleflerinin ofiste bulunmaması durumunda randevu sistemi ile görüştükten sonra işlemleri tamamlamaktadırlar.

yönlendirecektir.

Vergi yoklaması işlemi tamamlandığında şirketiniz kurulmuş demektir yani yasal olarak bir şirketiniz ve vergi numaranız oluşmuştur. İyi işler dileriz.

Sanal ofis hangi iş alanları için uygun değildir?

Vergi kanununa göre sanal ofisi kullanıma yasaklayan hiçbir madde bulunmamasına rağmen bazı iş kollarının meslek odaları bir takım kısıtlamalar getirmektedir. Örneğin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler’e (Smmm), Tursab üyesi turizm acentalarına, ilgili meslek odaları tarafından kısıtlamalar getirilmektedir. Bu kısıtlamalara göre SMMM’ler veya Tursab üyesi turizm acentaları başka şirketlerle ofislerini paylaşamazlar.

İster sanal ofis ister klasik bir ofis tutun; eğer yaptığınız meslek gereği üye olmanız gereken bir meslek odası varsa bu kurumun işleyişini iyice araştırarak, işyeriniz ile ilgili kısıtlamalarını öğrenmenizde mutlaka yarar vardır.

İş yeriniz de geçirdiğiniz zaman da düşünülmesi gereken önemli hususlardan biridir. Eğer misafir veya müşterileriniz sizi sıklıkla ziyaret ediyorsa veya siz çalışma saatlerinizin büyük bir kısmını ofisinizde geçiriyorsanız sanal ofis tam olarak size uygun bir çözüm olmayabilir. Böyle bir durumda hazır ofis seçeneğini incelemenizde tavsiye ederiz.

Sanal ofis kimler için caziptir?

Çalışma zamanının büyük kısmını ofiste geçirmeyen yani genellikle dışarıda müşteri ziyaretleri veya saha çalışmaları yapan ya da evde çalışan ama aynı zamanda da prestijli bir adrese sahip olmak isteyen kişiler için en ideal çözüm sanal ofistir.

Sanal ofis sadece prestijli bir adres sunmakla kalmaz aynı zamanda telefon yanıtlama, yönlendirme, posta ve kargoların teslim alınması gibi hizmetler sunmaktadır.

Sanal Ofisin Önemli Avantajları

Klasik bir ofise oranla çok daha ekonomik olması, sanal ofisin en önemli avantajıdır. Bunun yanında şirket adresi olarak gösterebildiğiniz prestijli bir adres, evinizde göstermeye nazaran çok daha profesyonel bir

Sanal Ofis mi Geleneksel Ofis mi?

İlk olarak başarılı sanal ofis firmaları merkezi ve lüks bir iş merkezinde bulunurlar. Bu gibi merkezi ve lüks bir alanda geleneksel bir ofisi sanal ofise ödeyeceğiniz tutarla tutmak imkansızdır. İstanbul’da prestijli bir konumda kiraladığınız sanal ofis tutarı ile bir geleneksel ofis kiralamak istediğinizde ulaşım sorunları yaşamanıza neden olacak daha kuytuda ve hayalinizdeki kadar şık olmayan bir ofis kiralayabilirsiniz ve tabiki bu durum ofisinizde yapacağınız iş görüşmelerinde veya müşteri ziyaretlerinde işiniz için bir dezavantaj haline gelecektir. Bu dezavantajlara rağmen geleneksel ofis için çok daha fazla para ödemeniz gerekecektir. Emlak komisyonu, depozito, aidat, telefon, internet, çay, kahve, su-doğal gaz-elektrik faturaları, sekreter maaşı ödemeniz gereken giderlerden sadece birkaçı yani aslında iş sadece kirayla da bitmiyor.

Sekreter tutmadığınız takdirde, ofiste oladığınız durumlarda misafirlerinizin karşılanması, telefonların cevaplanması, posta ve kargoların teslim alınması gibi sorunlarla karşı karşıya kalacaksınızdır. Tam bu noktada Galata Business Center’ ın sizlere sunduğu sanal ofis uygulaması bu sorunlarınızın hepsine çözüm olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir