İnsanların evden ya da çalışma alanlarından uzakta çalışmasına, ara sıra merkez ofisi ziyaret etmesine olanak tanıyan bir sistem olan hibrit çalışma modeli, pandemi dönemiyle birlikte daha yaygın olmaya başladı. Uzaktan çalışma modeli olan hibrit çalışma, pandemiden sonra da hayatımızda kalıcı olmaya devam ediyor. Çoğu çalışan için çok daha üretken olduğunu düşünülen, iş ve yaşam dengesini daha iyi sağlayan, işe gidip gelme gibi zaman kaybettirmeyen bir sistem olmasıyla ön plana çıkıyor. 

 

Anketlere göre Esnek Çalışma Oranı Daha Yüksek

Dünya genelinde yapılan anket çalışmalarından çıkan sonuçlara göre, çalışanların yüzde 70’inden fazlası esnek uzaktan çalışma seçeneklerinin devam etmesini isterken, yüzde 65’ten fazlası ekipleriyle daha fazla yüz yüze zaman geçirmek istiyor. Bir kısım çalışan da hibrit çalışma ortamlarına daha iyi uyum sağlamak için fiziksel alanlarını yeniden tasarlamayı düşünüyor. Hibrit çalışma sistemi ile esneklik, yeni bir çalışma alanı doğurdu.     

 

Hibrit Çalışma Nasıl Yönetilir ?

Çalışanlar için en verimli performans gösterebilecekleri zaman ve yer kişisel tercihleri ile farklılık gösteriyor. Bu yüzden çalışanların tercihlerinin göz önünde bulundurulması ve bu tercihlerin desteklenmesi hibrit bir çalışma modeli oluştururken oldukça önem taşıyor.

Evden çalışma planı oluştururken yöneticiler iyi bir planlama yaparak ilerlemelidir. Ekipteki üyelerin her birini hazırlık, yetkinlik, güçlü ve zayıf yönler, yaşam koşulları ve performans açısından değerlendirmelidir.

Görev tanımı ve çalışanın iş yeri dışında bağımsız ve etkin bir şekilde çalışabilme becerisine dayalı olarak, bir rolün uzun vadeli, uzaktan çalışmaya en uygun durumu değerlendirilmelidir. 

En uygun hibrit modeli oluşturmak için ekip üyelerinin aralarındaki iletişim dinamikleri ve donanımı önemli bir rol oynar. 

Doğru Çalışma Alanı Seçmek

 Fiziksel bir ofis ihtiyacı duymadan evden ya da istediğiniz yerden çalışmayı sağlayan esnek bir çalışma modeli ile sanal ofis çözümü sizin için ideal olacaktır. İşletmeniz için yasal bir adresiniz olur fakat ofiste olma zorunluluğunuz yoktur. Aynı zamanda tüm temel ofis hizmetlerini de almış olursunuz. Size ve işletmenize en uygun ofis çözümünü bulmak için Galata Business Center ofis çözümlerinde partneriniz olmaktan mutluluk duyuyoruz.