Bir çalışma hayatının olmazsa olmazı bir ofis alanıdır. Yeni nesil çalışma sistemleri ile günümüzde ise geleneksel bir ofis ortamında çalışmaktansa, esnek çalışma kavramı daha yaygınlaştı. Bu yüzden, uzaktan çalışmak, ortak çalışmak ya da sanal ofis fikirleri daha fazla kabul görüyor.  Sanal ofisler ile fiziksel bir alan kiralama maliyetleri olmadan, bir ofise sahip olmanın birçok avantajını sağlar. 

Bunlardan belli başlı birkaç taneyi detaylı anlatmak gerekirse ;

1- Tasarruf 

Fiziksel bir ofis alanı kiralamasında ofis ekipmanlarından, faturalar, aidat gibi birçok gider bulunmaktadır. Sanal ofiste işletmeniz için kira ve giderlerden tasarruf etmiş olursunuz. Üstelik istediğiniz zaman sanal ofis sözleşmenizi ceza ödemeden iptal edebilirsiniz. 

2- Riskiz İş ve Verimli Çalışma

Sıfırdan şirket kurmak riskli olacağı için sanal bir ofis kiralaması ile işinizi kurabilirsiniz. Böylece ofisinizle ilgili yapacaklarınızı düşünmekten tasarruf etmiş olursunuz ve işinize odaklanmak için daha çok zamanınız olur. İstediğiniz yerden istediğiniz şekilde çalışarak esnek çalışma imkanları ile verimlilik elde edebilirsiniz. Çalışanlar ofise gelmekle vakit kaybetmeyerek, çalışma programlarını kendileri ayarladıkları için, en verimli oldukları saatte çalışırlar. 

3- Verimli Zaman 

Sanal ofiste, ekibinizi kurmakta güçlük çekmezsiniz. Ekip için herhangi bir eğitim vermezsiniz. Bu sayede zamandan tasarruf edersiniz. Profesyonel şekilde telefonlarınızın karşılandığı sekreterya hizmeti, kargo ve evraklarınızın takibinin yapılması gibi sanal ofis hizmetlerinden faydalanmış olursunuz. Şirketiniz için kurumsal görünüm ve prestij sağlayan bu hizmetler, müşterilerinize güvenilir görünmenizi sağlar. 

4- Esnek Çalışma 

Bir sanal ofisin en büyük avantajlarından biri, konumundan ziyade ne iş yaptığıdır. Sanal ofis adresleriniz farklı lokasyonlarda bulunsa bile, fiziksel olarak birbirine yakın olmadan birlikte çalışabilirsiniz. Ne iş yaptığınız ve nasıl değer katacağınız önemlidir. Esnek çalışma ile istediğiniz yerden çalışarak şirketinize katkıda bulunabilirsiniz.

5- Prestijli Lokasyonda Ofis Sahibi 

Merkezi konumlarda geleneksel bir ofis kiralaması yapmak oldukça maliyetlidir. Sanal ofiste ise şirketinizin yasal adresini prestijli bir konumda gösterebilirsiniz. Müşterileriniz için oldukça profesyonel,kurumsal ve güvenilir olursunuz. Üstelik kimse bu lokasyonlar da fiziksel bir ofis sahibi olmadığınızı bilmez. 

 

Zamandan ve paradan tasarruf etmek üretkenliği arttırmak riski azaltmak isteyen bir işletme sahibi iseniz sanal ofis çözümü tam size göredir.