Şirket sahibi olmak isteyen girişimciler için en hızlı ve faydalı şirket türü, şahıs şirketidir. Şahıs şirketi çok hızlı kurulabildiği gibi, kurulum için sermaye ihtiyacı yoktur. Süreci sonlandırmak istediğinizde bir gün içinde gerçekleşebilir. Şahıs, limited ve anonim gibi birçok şirket türleri mevcuttur. Yapılacak işe göre öncelikle faaliyet alanınızı belirlemeniz gereklidir.  Şahıs firmasının cazip tarafı girişimciler şartları sağladıklarında mükellefiyet başladıktan sonra genç girişimciler 1 yıl kazanç vergisi istisnası ve sosyal güvenlik sigorta prim muafiyet desteğinden faydalanabilirler. Genç girişimci desteğinden faydalanabilmek için gerekli şartlar şunlardır: 

  • 18 – 29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak) 
  • 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren SGK’dan ilk defa faydalanıyor olmak.
  • Daha önce herhangi bir şirket açmamış veya ortak olmamış olmak. 

Kendi işini kurmak isteyenler, e-ticaret yapanlar,  freelancerlar, girişimciler şahıs şirket sahipleri, sabit bir adreste bulunmayan firma sahipleri, kısacası fiziki bir ofise ihtiyaç duymayanlar yeni nesil ofis modellerinden olan sanal ofis kiralama modelini kullanırlar. 

Şirket kuruluşu yapmak isteyen kişi, şirket türü ne olursa olsun vergi dairesine bir adres ibraz etmesi gereklidir. Sanal ofis, Türk Ticaret Kanunu’na göre yasal kabul ediliyor. Bu yasal adres şirket adresi olarak geçerlidir. 

Prestijli lokasyonlarda fiziki ofise ihtiyacı olmayan müşterilerimiz sanal ofis tercih ederek toplantı odası ve çalışma alanı ihtiyacını gidererek maliyetlerini düşürebilir, yasal adres göstermek için sanal ofis tercih edilir. Sanal ofis paketlerine göre, hizmetler farklılık gösterir. Fakat bir ofisin temel ihtiyaçları olan internet, çay kahve, kargo ve evrak takibinin yapıldığı sekreterya gibi hizmetler dahildir. Esnek co-working alanları ve toplantı odası hizmetlerinden faydalanma imkanına sahip olunur. Şahıs şirketi kuruluşunda, ofis çözümü olarak, Galata Business Center sanal ofis paketleri ile hizmet sunarak, ofis maliyetlerini düşürür. Stopaj vergisi ödemezsiniz ve KDV’li fatura sayesinde kiranızı bir gider olarak göstermiş olursunuz. Yıllık sözleşme yaparak yasal adresinizi gösterebilirsiniz. 

Şahıs şirket kuruluşu için işyerine ait kira sözleşmesi, ikametgah belgesi, imza beyannamesi, nüfus cüzdanı fotokopisi gereklidir. Bu belgeler tamamlandıktan sonra muhasebe işleri ile ilgilenecek mali müşavir ile kuruluş aşamasına başlanır.

Şirket kuruluşunda destek veren şirketler bulunmaktadır. Bu şirketler ile anlaşarak şirket kuruluşu, muhasebeci yönetimi, vergi danışmanlığı, ofis çözümleri, dijital çözümler, ödeme alt yapısı gibi hizmetlere ulaşılabilir. İşletmenizin gelir-gider takibinin yapıldığı online ön muhasebe programlarına başvurabilirsiniz. Galata Business Center olarak anlaşmalı olduğumuz, şirket kuruluşunda destek sağlayan, muhasebe işlerinin yapıldığı programlara kolayca ulaşabilirsiniz.

-BEGÜM ÖZGİRGİN