1) 3 Aylık Özetler Çıkarmalısınız:

Girişimciliğin temeli, her zaman bir veya birkaç adım sonrasını düşünebilmektir. Öte yandan bazen de yoldan sapmak, dahası aniden raydan çıkabilmek de… Uzmanlar, her 3 ayda  bir, biraz dinlenme arası vererek bazı önemli soruların yanıtlarını bir kağıda yazmayı tavsiye ediyor. Sorular genellikle şu şekilde oluyor: Bu işe atılırken asıl amacınız neydi? Bu amaç doğrultusunda son 3 ayda hangi adımları attınız? Attığınız hangi adımlar ilk başta amacınızın dışında kaldı? Belli sıklıkla – en uygunu 3 ay – amacınızı hatırlamak, hasarınızı veya kat kat ettiğiniz mesafeyi hesaplamak adına kendinize biraz zaman ayırın. Heyecana kapılıp ilk basamağı tamamlamadan sonrakilere atlayıp sonucunda dağılma, bölünme gibi hasarlar alma ihtimalinizi bu uygulama ile engelleyebilirsiniz.

2) Toplantı Olmayan Bir İş Gününüz Olmalı:

Her gün aciliyeti olan işlerle o kadar yoğunuz ki nolursa olsun ileriyi düşünmek için vakit bulamıyoruz. Her hafta bir iş gününü toplantısız oluşturarak uzun vadedeki planlamalar için zaman ayırmak gerekmektedir. Facebook’ta bu fikirle karşılaşan ve sonrasında uygulamaya başlayan Asana CEO’su Dustin Moskovitz, bu konudaki düşüncelerini “Zamanlarını bu uygulama sayesinde daha verimli kullanmaya başlayan ekibimin aynı zamanda üretkenliği de gelişti. Hiç bir toplantıya girmeyeceklerini bilerek işe gelen çalışanlarımın o günlerde zihinlerinin daha açık olması yeni fikirlere de daha yatkın olmalarını sağlıyor.”

3) Birlik Olmanın Gücüne İnanın!

Deneyimli bir girişimci olan Sujan Patel “Her şeyi tek başınıza yapamazsınız. Girişiminizden dolayı çok heyecanlı ve titiz olmanız her işi en ince detayına kadar sadece kendinizin tam olarak doğru yapabilceğini düşünmenize neden oluyor. İşte girişimcilikte yapılabilecek en büyük hata da bu!” Patel’e göre bu hataya düşmemek için en basit yol: Yardım almak. Herhangi birinden değil konun uzmanından profesyonel bir destek alınmalıdır.

3) Multifonksiyonellikten Uzak Durun

Beyniniz aynı anda en fazla iki işi yapabilmeye göre programlandığını savunan bilim daha fazlası denendiğinde hata verdiğini söylemektedir. Konuyla ilgili, Multifonksiyonel çalışma şeklinin beyine fayda yerine zarar verdiğini kanıtlayan Standford Üniversitesi’nde yapılan son araştırma, multifonksiyonel çalışan bir zihne sahip olmanın üstünlük değil tam tersine zayıflık belirtisi olduğunu tanımlamaktadır. Doğru ve sağlam ilerlemenin asıl yolu işleri sırayla halletmek ile sağlanmaktadır. Bu şekilde daha uzun sürse bile…

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir